ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Βιωσιμότητα; Δύσκολο να προσεγγίσει μία μικρή, νεοσύστατη εταιρία ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Υπάρχει πολλή ασάφεια αναφορικά με το θέμα της βιωσιμότητας. Στην προσπάθειά μας ν’ αποφασίσουμε πώς να προσεγγίσουμε το συγκεκριμένο θέμα, αφιερώσαμε πολύ χρόνο συζητώντας με ακαδημαϊκούς που εξειδικεύονται στη διαχείριση του περιβάλλοντος, καθώς και με ειδικούς σε γενικότερα θέματα βιωσιμότητας. Αυτό που κατέστη σαφές από την αρχή ήταν ότι είναι εξ ορισμού αδύνατο να ισχύουν τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά για όλους.

Έχοντας εξετάσει λοιπόν ποικίλες επιλογές, αποφασίσαμε να κινηθούμε σε δύο άξονες:

  1. Περιβάλλον: Μια πιο υπεύθυνη προσέγγιση με λιγότερα απόβλητα
  2. Συνεισφορά στην κοινωνία: σε τοπικές κοινωνίες που θα ωφεληθούν ουσιαστικά από τη βοήθειά μας – εκεί όπου η συνεισφορά μας δεν θα ήταν απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό.

Περιβάλλον: οι συσκευασίες μας είναι από ανακυκλώσιμα υλικά

Χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμο πλαστικό σε όλες τις συσκευασίες μας. Γνωρίζουμε καλά ότι το πλαστικό αποτελεί ένα τεράστιο περιβαλλοντικό θέμα εδώ και πολλά χρόνια. Το ευτυχές γεγονός είναι ότι το πλαστικό “μίας χρήσης” αρχίζει πλέον να εξαλείφεται. Αργά μεν, σταθερά δε, λόγω κυβερνητικών δεσμεύσεων πολλών χωρών.

Το πλαστικό που χρησιμοποιούμε για τις συσκευασίες των προϊόντων μας είναι ένα ανθεκτικό, αλλά εξαιρετικά ανακυκλώσιμο υλικό, το οποίο μπορεί να έχει στο μέλλον πολλές άλλες ζωές!

Αναγνωρίζουμε την ανάγκη να κάνουμε περισσότερα, καθώς είναι σαφές ότι το ανακυκλώσιμο πλαστικό δεν ανακυκλώνεται όσο θα θέλαμε. Σ’ αυτό λοιπόν το σημείο η συμβολή η δικιά μας, αλλά και η δικιά σας είναι καθοριστική. Πρέπει να κάνουμε τα λόγια πράξεις. Πρέπει με κάποιον τρόπο ν’ ακουστούν οι φωνές μας, να πιέσουμε τις Αρχές να μην περιορίζονται σε αόριστες υποσχέσεις, αλλά να δράσουν.

Αυτή είναι λοιπόν η περιβαλλοντική μας δέσμευση:

Θα θέλαμε να είμαστε πιο δραστήριοι. Πιστεύουμε ότι η γενιά μας πρέπει να ασκήσει πίεση στις αρμόδιες αρχές να βάλουν περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η ανακύκλωση περισσότερων πλαστικών, υψηλότερα στην ατζέντα τους.

Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Ενώνοντας τις δυνάμεις μας!

Δες παρακάτω!

Ήρθε η ώρα για λιγότερα λόγια και περισσότερη δράση!

Στείλε ένα e-mail στην τοπική σου αρχή και ρώτησέ τους τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ανακύκλωσής τους και τι μελλοντικές ενέργειες σχεδιάζουν προκειμένου να μειωθεί η χρήση του πλαστικού.  Κι όταν λέμε τι θα κάνουν οι αρμόδιες αρχές, δεν εννοούμε τι θα κάνουν σε 100 χρόνια από τώρα, εννοούμε τώρα, άμεσα! Μην τους λυπηθείς! Συνέχισε να στέλνεις e-mail και να τους πιέζεις μέχρι να λάβεις απάντηση.

Εάν λάβεις επίσημη απάντηση από τις αρμόδιες αρχές, στείλε την σε εμάς! Σε αναγνώριση της προσπάθειάς σου, θα λάβεις έναν κωδικό έκπτωσης 10% για την επόμενη αγορά σου. Θα δημοσιεύσουμε τα καλύτερα γράμματα σε αυτόν τον ιστότοπο, ώστε όλοι να μπορούν να δουν τι έχει επιτευχθεί.

Εάν από την άλλη πλευρά, δεν λάβεις απάντηση από τις αρχές, στείλε μας μια φωτογραφία που να σχετίζεται με ο,τιδήποτε άλλο έχεις κάνει, π.χ. αίτημα για περισσότερη ανακύκλωση με λίστα υπογραφών, επίσκεψη στην αποθήκη ανακύκλωσης των τοπικών αρχών, κλπ. και θα λάβεις και σε αυτήν την περίπτωση, έναν κωδικό έκπτωσης 10% για την επόμενη αγορά σου.

Άλλα πράγματα που κάνουμε (ή δεν κάνουμε) και που αφορούν στη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα:

1.

Χρησιμοποιούμε φυσικά συστατικά στις συνθέσεις μας και, όπου είναι δυνατόν, συστατικά που προέρχονται από φυτά και βότανα βιολογικής καλλιέργειας, όπως στην περίπτωση των κύριων συστατικών των προϊόντων μας, ήτοι εκχύλισμα φύλλου ελιάς, σταφυλοκουκουτσέλαιο, τσάι του βουνού.

2.

Τα ενεργά συστατικά μας προέρχονται αποκλειστικά από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου, επομένως δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με τον ίδιο  τρόπο που θα το έκαναν εάν χρειαζόταν να μεταφερθούν από μακρινές περιοχές του κόσμου.

3.

Τα προϊόντα μας παράγονται έχοντας πάντα στο μυαλό μας τον αντίκτυπο στο περιβάλλον. Για παράδειγμα, ο αφρός καθαρισμού προσώπου και ματιών μας ξεπλένεται – δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις βαμβάκι ή μαντηλάκια καθαρισμού που περιέχουν ύποπτα ή/και βλαβερά συστατικά.

4.

Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να σου πουλήσουμε προϊόντα που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι. Εστιάζουμε μόνο στα απαραίτητα, καθώς και σε πολυλειτουργικά προϊόντα, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των νέων ανθρώπων για απλούστευση και όχι πολυπλοκότητα όσον αφορά στη φροντίδα του δέρματος και περιορίζοντας παράλληλα την αλόγιστη χρήση πόρων και διαδικασιών στο ελάχιστο.

5.

Χρησιμοποιούμε την ίδια ανακυκλώσιμη συσκευασία σε 3 από τα 4 προϊόντα μας, περιορίζοντας έτσι τις διαδικασίες και συνεπώς την ενέργεια που καταναλώνεται για την παραγωγή της προϊοντικής μας σειράς. Α, συμβάλλουμε επίσης και στο να φαίνονται, χάριν της ομοιομορφίας των συσκευασιών,  πιο όμορφα στο μπάνιο σου!

6.

Θα παρατήρησες ότι δεν έχουμε εξωτερική συσκευασία. Από τη στιγμή που τα προϊόντα μας τοποθετούνται σε πλαστικές, άρα μη εύθραυστες συσκευασίες,  οποιαδήποτε επιπρόσθετη εξωτερική συσκευασία, είναι τρομερή σπατάλη. Less is more όπως πολύ εύστοχα λένε οι αγγλόφωνοι…όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα δηλαδή!

7.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειώσουμε το «αποτύπωμα άνθρακα» κατά τον σχεδιασμό των προϊόντων μας. Εάν επιλέξεις να επωφεληθείς από προσφορές που αφορούν σε αγορά πολλών προϊόντων ταυτόχρονα, αυτόματα και χωρίς να το συνειδητοποιείς, μειώνεις το «αποτύπωμα άνθρακα» εφόσον μειώνεται παράλληλα η συχνότητα μεταφοράς. Μπορεί η πράξη αυτή να φαίνεται σαν σταγόνα στον ωκεανό, αλλά κάθε πράξη, όσο μικρή κι αν είναι, μετράει.

Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΒΑΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΙΩΣΙΜΩΝ ΛΥΣΕΩΝ

Εναλλακτικές λύσεις – τις έχουμε εξετάσει!

Ομολογουμένως, υπάρχουν μερικές πολύ πρωτότυπες και πραγματικά υπέροχες εναλλακτικές λύσεις για το πλαστικό, αλλά είναι πάρα, μα πάρα πολύ ακριβές. Αναπόφευκτα, μία τέτοια λύση θα αύξανε σημαντικά το κόστος παραγωγής, το οποίο θα αναγκαζόμασταν να μετακυλήσουμε σε εσένα, τον πελάτη μας. Δεν θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, δεν το θεωρούμε δίκαιο η γενιά σου να χρεώνεται περισσότερο, πληρώνοντας στην ουσία τα λάθη των προηγούμενων γενιών. Και κάτι που ίσως δεν γνωρίζεις, αλλά σε ενημερώνουμε γιατί το ψάξαμε πολύ, είναι ότι οι εναλλακτικές βιοδιασπώμενες συσκευασίες έχουν πολύ περιορισμένη διάρκεια ζωής. Αυτό σημαίνει ότι μετά το πέρας της ζωής τους, το υλικό αρχίζει να χαλάει, επηρεάζοντας τη σταθερότητα, αλλά και την ποιότητα του προϊόντος που περιέχει. Επιπρόσθετα, μικρότερη διάρκεια ζωής ισούται με περισσότερα απόβλητα!

ΓΥΑΛΙ; ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ

Εξετάσαμε τη λύση του γυαλιού και όπως γνωρίζεις κι εσύ, οι γυάλινες συσκευασίες είναι πολύ εύθραυστες, κάτι το οποίο οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, σε περισσότερα απόβλητα. Το γυαλί είναι επίσης πολύ βαρύτερο, με αποτέλεσμα κατά τη μεταφορά του να παράγονται περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Τέλος, για να φτιαχτεί ένα γυαλί απαιτούνται μεγάλες ποσότητες άμμου, οι οποίες φυσικά δεν μπορούν ν’ αντικατασταθούν.

ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ

Ο παππούς μου γεννήθηκε στο νησί της Λέσβου, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Τα αρχαία χρόνια, στη Λέσβο ζούσε η ποιήτρια Σαπφώ. Η Σαπφώ είχε το θάρρος να εκμυστηρευθεί σε μια άλλη γυναίκα τον έρωτά της. Με άλλα λόγια, έκανε come out χιλιάδες χρόνια πριν! Στην καταγωγή της Σαπφούς, χρωστάει η παγκόσμια κοινότητα τον όρο «λεσβία», όπως πολύ σωστά μάντεψες (αν δεν το γνώριζες ήδη). Η Σαπφώ θεωρείται ακόμη και σήμερα η βασίλισσα όλων των λεσβιών.

Το νησί αποτέλεσε πολλές φορές πρώτο θέμα στις ειδήσεις παγκοσμίως ​​λόγω της ανάγκης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες από την Συρία  και την -ομολογουμένως- συγκινητική συνεισφορά των κατοίκων της Λέσβου.  Το νησί έχει υποφέρει πολύ λόγω της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης  κι εξακολουθεί να μετράει τις πληγές του. Η οικονομία, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, υπέστη ανυπολόγιστη ζημιά και επιβαρύνθηκε περαιτέρω λόγω του Covid-19.

Εμείς βλέπουμε τη Λέσβο με άλλη ματιά. Τη βλέπουμε ως ένα ακατέργαστο «διαμάντι». Είναι ένα είδος «μποέμ» νησιού, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και με πολύ πιο χαλαρή προσέγγιση στον τουρισμό. Είναι ένα νησί όπου οι παραδοσιακές, λιγότερο «επιβαρυντικές» για το περιβάλλον γεωργικές καλλιέργειες, είναι ακόμη άφθονες. Με λίγα λόγια, είναι ένας τόπος που διατηρεί την αυθεντικότητά του, την αγνότητά του. Κι αυτό μεταφράζεται σε καλλιεργήσιμα εδάφη των οποίων τα προϊόντα διακρίνονται για τα θρεπτικά τους συστατικά και κατά συνέπεια, χαίρουν μεγάλης διατροφικής αξίας.

Το βασικό μας συστατικό είναι το εκχύλισμα φύλλου ελιάς, προέρχεται από το φύλλο της Κολοβής ποικιλίας ελιάς της Λέσβου, είναι από βιολογική καλλιέργεια και το προμηθευόμαστε από τοπικούς παραγωγούς. Το συγκεκριμένο εκχύλισμα έχει πολύ υψηλό ποσοστό ελευρωπαΐνης  και ελαιασίνης, δύο εξαιρετικά ευεργετικών βιοδραστικών ενώσεων με αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Καθώς η Young Carpo μεγαλώνει κι εξελίσσεται, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τοπικούς προμηθευτές που παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή είμαστε σε συζητήσεις με τοπικούς προμηθευτές – ρίχνε μια ματιά εδώ, καθώς θα ενημερώνουμε με σχετικά νέα τη συγκεκριμένη σελίδα.

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΑΦΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΜΑΤΙΩΝ crystal clear

Φύλλο ελιάς* & Τσάι του βουνού*
Όλοι οι τύποι δέρματος
Ιδανικό για λιπαρό δέρμα, με τάση για ατέλειες
*Οργανικής καλλιέργειας

19.00

150 ml / 5.07 fl.oz

ΘΡΕΨΗ

ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ seas the day

Φύλλο ελιάς* & φλοιός μεσογειακού πεύκου
Όλοι οι τύποι δέρματος
Ιδανική για λιπαρό δέρμα, με τάση για ατέλειες
*Οργανικής καλλιέργειας

25.00

50 ml / 1.69 fl.oz

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

ΚΡΕΜΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ & ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ better together

Φύλλο ελιάς* & Σταφυλοκουκουτσέλαιο*
Όλοι οι τύποι δέρματος
Ιδανική για λιπαρό δέρμα, με τάση για ατέλειες
*Οργανικής καλλιέργειας

22.00

50 ml / 1.69 fl.oz

ΑΠΟΛΑΥΣΗ

PRIMER ΜΕΙΩΣΗΣ ΠΟΡΩΝ & ματ αποτελεσμα got you covered

Φύλλο ελιάς* & Μαστίχα
Όλοι οι τύποι δέρματος
Ιδανική για λιπαρό δέρμα, με τάση για ατέλειες
*Οργανικής καλλιέργειας

31.00

50 ml / 1.69 fl.oz