συστατικα

BETTER TOGETHER Κρέμα απολέπισης & μάσκα προσώπου

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΟΥ ΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ*

Ως Έλληνες, όλοι γνωρίζουμε τις καταπληκτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου, τόσο για το δέρμα όσο και για την υγεία μας. Δεν είναι τυχαίο ότι αποκαλούμε το ελαιόλαδο “υγρό χρυσό”!

Αυτό που καθιστά τα προϊόντα ελιάς εξαιρετικά για την υγεία μας είναι οι «βιοδραστικές ενώσεις». Στη Young Carpo στόχος μας ήταν να ανακαλύψουμε τις ενώσεις εκείνες με τα μεγαλύτερα οφέλη για τη νεανική επιδερμίδα. Διερευνήσαμε έτσι τη χρήση εκχυλίσματος φύλλου ελιάς και όχι καρπού ελιάς. Κι αυτό γιατί το φύλλο ελιάς περιέχει σε πολύ υψηλό ποσοστό δύο εξαιρετικά ευεργετικές βιοδραστικές ενώσεις: ελευρωπαΐνη και ελαιασίνη.

Οι δύο αυτές ενώσεις έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Αποτρέπουν επίσης την οξείδωση του σμήγματος, καθιστώντας έτσι το εκχύλισμα φύλλου ελιάς κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ιδανικό για λιπαρό, με τάση για ατέλειες και επιρρεπές σε ακμή δέρμα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο εκχύλισμα δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει την αδιαμφισβήτητη επιλογή μας για όλες τις συνθέσεις μας. Είναι το «σταρ» συστατικό μας γιατί, χωρίς αμφιβολία, αποτελεί μία «υπερτροφή», ένα superfood για το δέρμα σου! Πράγματι, εάν το ελαιόλαδο είναι «υγρός χρυσός», ειλικρινά πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο εκχύλισμα φύλλου ελιάς είναι πλατίνα!

Μελετήσαμε τα ευρήματα μίας πρόσφατης έρευνας  που διεξήχθη από το Τμήμα Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και τον επιστημονικό διευθυντή, Νικόλαο Θωμαΐδη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στην έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σύγκριση των βιοδραστικών ενώσεων μεταξύ διαφορετικών ποικιλιών ελιάς. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας, η ποικιλία ελιάς με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε  πολυφαινόλες-συμπεριλαμβανομένων της ελευρωπαΐνης  και ελαιασίνης- ονομάζεται Κολοβή και ευδοκιμεί στο νησί της Λέσβου.

Δεν ήταν όμως αρκετό για εμάς να αξιοποιήσουμε απλώς τα αποτελέσματα της έρευνας, χρησιμοποιώντας φύλλο ελιάς της Κολοβής ποικιλίας της Λέσβου. Θέλαμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω. Πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω αναλύσεις από την ομάδα του Καθηγητή Νικόλαου Θωμαΐδη και όλα τα αποτελέσματα της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν από μία ομάδα χημικών αναλυτών και χημικών μηχανικών που συνεργάζονται στενά με το τμήμα χημικών μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στόχος μας ήταν να αναπτύξουμε ένα εκχύλισμα που να περιέχει τη μέγιστη ποσότητα ελευρωπαΐνης και ελαιασίνης, ενώ παράλληλα παράγεται με βιώσιμο τρόπο.

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Το εκχύλισμα φύλλου ελιάς που χρησιμοποιούμε, είναι πιθανότατα το καλύτερο εκχύλισμα  φύλλου ελιάς στον κόσμο!

Συνοπτικά, το εκχύλισμα φύλλου ελιάς της Young Carpo είναι ένα καταπληκτικό συστατικό. Ενυδατώνει, αποτοξινώνει και καταπραΰνει το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και λαμπερό.

*Οργανικής καλλιέργειας. Ποικιλία Κολοβή.

young-carpo-ingredients-young-carpo-grape-seed-oil

ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΥΚΟΥΤΣΕΛΑΙΟ *

Το σταφυλοκουκουτσέλαιο αποτελεί  υποπροϊόν της οινοποίησης. Παράγεται από την έκθλιψη των κουκουτσιών των σταφυλιών μετά την παραγωγή κρασιού.

Εάν είσαι μεταξύ εκείνων που πιστεύουν  ότι τα έλαια δεν είναι κατάλληλα για δέρματα με τάση για ατέλειες και ακμή, έχουμε φανταστικά νέα! Το σταφυλοκουκουτσέλαιο είναι μη φαγεσωρογόνο, με άλλα λόγια, ενυδατώνει το δέρμα χωρίς να φράζει τους πόρους ή να αφήνει λιπαρά κατάλοιπα. Επίσης, λόγω του λινολεϊκού οξέος που περιέχει, το σταφυλοκουκουτσέλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της εκδήλωσης εστιών φλεγμονής. Το λινολεϊκό  οξύ και η βιταμίνη Ε – άλλο ένα ενεργό συστατικό αυτού του ελαίου, γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες – αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο, ειδικά εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή δέρμα επιρρεπές σε ατέλειες.

Με λίγα λόγια, το σταφυλοκουκουτσέλαιο είναι ένα ελαφρύ έλαιο που απορροφάται γρήγορα και το οποίο ενυδατώνει, θρέφει και καταπραΰνει το δέρμα σου, αφήνοντάς το απαλό και ελαστικό.

*Οργανικής καλλιέργειας

ΖΕΛΕ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ

Hello aloe!

Αλόη η γνησία (aloe vera) ή αλλιώς φαρμακευτική αλόη. Πες hello στο ζελέ της αλόης βέρα, αυτό το θαυμάσιο διαφανές υγρό που μοιάζει με γέλη και το οποίο το βρίσκουμε στο εσωτερικό μέρος του φύλλου του φυτού της αλόης. Δεδομένου ότι η γέλη αλόης περιέχει περισσότερο από 96% νερό, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το συγκεκριμένο φυτό είναι από μόνο του ένα φυσικό ενυδατικό συστατικό.

Η υψηλή περιεκτικότητα της αλόης σε νερό, σε συνδυασμό με την ελαφριά της υφή, καθιστά την αλόη βέρα ένα εξαιρετικό ενυδατικό συστατικό όχι μόνο για ξηρά και ευαίσθητα δέρματα αλλά και για λιπαρά δέρματα, με τάση για ατέλειες και ακμή.

Τέλος, το θρεπτικό αυτό συστατικό διαθέτει καταπραϋντικές ιδιότητες που μειώνουν τον ερεθισμό του δέρματος και τις φλεγμονές, όπως η ακμή και το έκζεμα.

ΠΕΡΛΙΤΗΣ

Ο περλίτης είναι ένα φυσικό ορυκτό που εξάγεται από ηφαιστειακό βράχο. Είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα και αποδοτικά μέταλλα της φύσης και μια περιβαλλοντικά ασφαλής εναλλακτική λύση έναντι των σφαιριδίων πολυαιθυλενίου (πλαστικά μικροσφαιρίδια).

Αυτό το φυσικό ορυκτό διαθέτει απαλές, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικές ιδιότητες απολέπισης. Διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων μειώνοντας το πάχος του ανώτερου στρώματος των κυττάρων του δέρματος, χωρίς να επηρεάζει το φυσικό σμήγμα, αφαιρώντας από το δέρμα τα φυσικά του έλαια! Πως το επιτυγχάνει αυτό; Ο περλίτης έχει την ικανότητα να απορροφά υγρασία χωρίς να παρεμβαίνει στη φυσική διαδικασία αναπνοής του δέρματος. Έτσι, απολεπίζει  απαλά χωρίς να τραυματίζει το δέρμα σου ή να το κάνει ξηρό και θαμπό.

Εάν λοιπόν θέλεις να απολαμβάνεις υγιές, απαλό και λαμπερό δέρμα, ο περλίτης θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος!

young-carpo-ingredients-young-carpo-perlite
young-carpo-ingredients-vitamin-e

ΒΙΤΑΜΙΝΗ E

Είναι βέβαιο ότι γνωρίζεις τα οφέλη της βιταμίνης C και είμαστε σίγουροι ότι έχεις ακούσει για τη βιταμίνη D (ναι, η βιταμίνη του ήλιου). Εάν προχωρήσεις στο αμέσως επόμενο γράμμα στο λατινικό αλφάβητο, θα συναντήσεις άλλο ένα ισχυρό συστατικό όσον αφορά στην περιποίηση του δέρματος, τη βιταμίνη Ε.

Η βιταμίνη Ε, που την βρίσκουμε φυσικά σε πολλά τρόφιμα, όπως τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τα αυγά και τα φυτικά έλαια, είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που είναι ταυτόχρονα superfood για την υγεία μας, αλλά και superfood για το δέρμα μας.

Το δέρμα σου χρειάζεται βιταμίνη Ε για να αμυνθεί έναντι των περιβαλλοντικών εχθρών, όπως οι τοξίνες, η σκόνη, η ρύπανση, ο καπνός κ.λπ. Με άλλα λόγια, το δέρμα σου χρειάζεται έναν αξιόπιστο και ισχυρό σύμμαχο στον αγώνα του ενάντια στις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες. Τον αγώνα αυτόν συνδράμει η βιταμίνη Ε με τις εξαιρετικές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Απομακρύνοντας τις ακαθαρσίες και τους ρύπους, η βιταμίνη Ε βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής, καταπραΰνοντας το ερεθισμένο δέρμα.

Εάν θέλεις ένα πιο απαλό, φωτεινό, φρέσκο  και λαμπερό δέρμα, η βιταμίνη Ε, δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ!

ΚΡΕΜΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ & ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ BETTER TOGETHER

Φύλλο ελιάς* & Σταφυλοκουκουτσέλαιο*
Όλοι οι τύποι δέρματος
Ιδανική για λιπαρό δέρμα, με τάση για ατέλειες
*Οργανικής καλλιέργειας

22.00

50 ml / 1.69 fl.oz