ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

CRYSTAL CLEAR ΑΦΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΜΑΤΙΩΝ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΟΥ ΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ*

Ως Έλληνες, όλοι γνωρίζουμε τις καταπληκτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου, τόσο για το δέρμα όσο και για την υγεία μας. Δεν είναι τυχαίο ότι αποκαλούμε το ελαιόλαδο “υγρό χρυσό”!

Αυτό που καθιστά τα προϊόντα ελιάς εξαιρετικά για την υγεία μας είναι οι «βιοδραστικές ενώσεις». Στη Young Carpo στόχος μας ήταν να ανακαλύψουμε τις ενώσεις εκείνες με τα μεγαλύτερα οφέλη για τη νεανική επιδερμίδα. Διερευνήσαμε έτσι τη χρήση εκχυλίσματος φύλλου ελιάς και όχι καρπού ελιάς. Κι αυτό γιατί το φύλλο ελιάς περιέχει σε πολύ υψηλό ποσοστό δύο εξαιρετικά ευεργετικές βιοδραστικές ενώσεις: ελευρωπαΐνη και ελαιασίνη.

Οι δύο αυτές ενώσεις έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Αποτρέπουν επίσης την οξείδωση του σμήγματος, καθιστώντας έτσι το εκχύλισμα φύλλου ελιάς κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ιδανικό για λιπαρό, με τάση για ατέλειες και επιρρεπές σε ακμή δέρμα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο εκχύλισμα δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει την αδιαμφισβήτητη επιλογή μας για όλες τις συνθέσεις μας. Είναι το «σταρ» συστατικό μας γιατί, χωρίς αμφιβολία, αποτελεί μία «υπερτροφή», ένα superfood για το δέρμα σου! Πράγματι, εάν το ελαιόλαδο είναι «υγρός χρυσός», ειλικρινά πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο εκχύλισμα φύλλου ελιάς είναι πλατίνα!

Μελετήσαμε τα ευρήματα μίας πρόσφατης έρευνας  που διεξήχθη από το Τμήμα Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και τον επιστημονικό διευθυντή, Νικόλαο Θωμαΐδη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στην έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σύγκριση των βιοδραστικών ενώσεων μεταξύ διαφορετικών ποικιλιών ελιάς. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας, η ποικιλία ελιάς με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε  πολυφαινόλες-συμπεριλαμβανομένων της ελευρωπαΐνης  και ελαιασίνης- ονομάζεται Κολοβή και ευδοκιμεί στο νησί της Λέσβου.

 

Δεν ήταν όμως αρκετό για εμάς να αξιοποιήσουμε απλώς τα αποτελέσματα της έρευνας, χρησιμοποιώντας φύλλο ελιάς της Κολοβής ποικιλίας της Λέσβου. Θέλαμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω. Πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω αναλύσεις από την ομάδα του Καθηγητή Νικόλαου Θωμαΐδη και όλα τα αποτελέσματα της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν από μία ομάδα χημικών αναλυτών και χημικών μηχανικών που συνεργάζονται στενά με το τμήμα χημικών μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στόχος μας ήταν να αναπτύξουμε ένα εκχύλισμα που να περιέχει τη μέγιστη ποσότητα ελευρωπαΐνης και ελαιασίνης, ενώ παράλληλα παράγεται με βιώσιμο τρόπο.

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Το εκχύλισμα φύλλου ελιάς που χρησιμοποιούμε, είναι πιθανότατα το καλύτερο εκχύλισμα  φύλλου ελιάς στον κόσμο!

Συνοπτικά, το εκχύλισμα φύλλου ελιάς της Young Carpo είναι ένα καταπληκτικό συστατικό. Ενυδατώνει, αποτοξινώνει και καταπραΰνει το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και λαμπερό.

*Οργανικής καλλιέργειας. Ποικιλία Κολοβή.

ΚΡΗΤΙΚΟ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

Φημισμένο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, ευεργετικό για το ανοσοποιητικό και το αναπνευστικό μας σύστημα, το τσάι του βουνού είναι επίσης ένα εξαιρετικό superfood για το δέρμα μας.

Αρωματικό βότανο, πλούσιο σε φλαβονοειδή, σίδηρο και πληθώρα φυτικών θρεπτικών συστατικών, το τσάι του βουνού είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό. Προτού αρχίσεις να ξετρυπώνεις από τη βιβλιοθήκη σου τα βιβλία της χημείας από το λύκειο, θα σου εξηγήσουμε με απλά λόγια. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα σου από περιβαλλοντικούς εχθρούς, όπως η σκόνη, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, ο καπνός και άλλες τοξίνες που προσκολλώνται στο δέρμα του προσώπου σου και το κάνουν να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο.

Έχοντας αυτό κατά νου, αντικαταστήσαμε μια μεγάλη ποσότητα νερού με τσάι του βουνού στη σύνθεσή μας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείς για τις τοξίνες και να απολαμβάνεις πάντοτε ένα καθαρό, αναζωογονημένο, φρέσκο δέρμα, έτοιμο για φίλημα!

young-carpo-ingredients-betaine

ΒΕΤΑΪΝΗ

Η βεταΐνη είναι ένα οσμόλυτο, ένα συστατικό που προστατεύει τα κύτταρα από το περιβαλλοντικό στρες, ενώ παράλληλα βοηθά το δέρμα να προσαρμοστεί στις αυξομειώσεις υγρασίας, συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση της ενυδάτωσης του δέρματος. Η ικανότητα της βεταΐνης να αυξάνει την κατακράτηση νερού και την απορρόφηση υγρασίας στο δέρμα, καθιστά αυτό το συστατικό που το βρίσκει κανείς σε φυτά, ένα υπέροχο, φυσικό, ενυδατικό συστατικό.

Και μια λεπτομέρεια που ίσως δεν χρειάζεται να γνωρίζεις, αλλά εμείς θα στην πούμε: η βεταΐνη πήρε το όνομά της από τα ζαχαρότευτλα (beets στα αγγλικά), όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά.

ΜΙΓΜΑ ΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΩΝ

Το μίγμα πολυσακχαριτών που χρησιμοποιούμε, αναστέλλει την προσκόλληση ανεπιθύμητων βακτηρίων στην επιφάνεια του δέρματος.

Βοηθά επίσης στη ρύθμιση πιθανής φλεγμονώδους απόκρισης του δέρματος σε περίπτωση παρουσίας μικροβίων. Με άλλα λόγια, σχηματίζει ένα προστατευτικό φράγμα, προστατεύοντας το δέρμα σου από ανεπιθύμητα βακτήρια και μικρόβια.

ΕΝΔΕΚΥΛΕΝΙΚΗ ΓΛΥΚΙΝΗ

Η Ενδεκυλική Γλυκίνη είναι ένα δερμο-προστατευτικό δραστικό συστατικό, γνωστό για τις αντιμυκητιακές του ιδιότητες.

Προσφέρει επίσης δερμοπροστασία για την αποκατάσταση του όξινου μανδύα του δέρματος και τη μείωση του σμήγματος μέσω της αναστολής της 5-άλφα αναγωγάσης.

Αυτό το ισχυρό, δραστικό συστατικό, είναι ο σύμμαχός σου όσον αφορά τη μείωση της λιπαρότητας (παραγωγή σμήγματος) και την αποφυγή της ακμής. Λοιπόν, τώρα είναι crystal clear, έτσι δεν είναι;

ΑΦΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΜΑΤΙΩΝ crystal clear

Φύλλο ελιάς* & Τσάι του βουνού*
Όλοι οι τύποι δέρματος
Ιδανικό για λιπαρό δέρμα, με τάση για ατέλειες
*Οργανικής καλλιέργειας

€19.00

150 ml / 5.07 fl.oz