συστατικα

GOT YOU COVERED
PRIMER ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΟΡΩΝ & ΜΑΤ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΟΥ ΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ*

Ως Έλληνες, όλοι γνωρίζουμε τις καταπληκτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου, τόσο για το δέρμα όσο και για την υγεία μας. Δεν είναι τυχαίο ότι αποκαλούμε το ελαιόλαδο “υγρό χρυσό”!

Αυτό που καθιστά τα προϊόντα ελιάς εξαιρετικά για την υγεία μας είναι οι «βιοδραστικές ενώσεις». Στη Young Carpo στόχος μας ήταν να ανακαλύψουμε τις ενώσεις εκείνες με τα μεγαλύτερα οφέλη για τη νεανική επιδερμίδα. Διερευνήσαμε έτσι τη χρήση εκχυλίσματος φύλλου ελιάς και όχι καρπού ελιάς. Κι αυτό γιατί το φύλλο ελιάς περιέχει σε πολύ υψηλό ποσοστό δύο εξαιρετικά ευεργετικές βιοδραστικές ενώσεις: ελευρωπαΐνη και ελαιασίνη.

Οι δύο αυτές ενώσεις έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Αποτρέπουν επίσης την οξείδωση του σμήγματος, καθιστώντας έτσι το εκχύλισμα φύλλου ελιάς κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ιδανικό για λιπαρό, με τάση για ατέλειες και επιρρεπές σε ακμή δέρμα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο εκχύλισμα δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει την αδιαμφισβήτητη επιλογή μας για όλες τις συνθέσεις μας. Είναι το «σταρ» συστατικό μας γιατί, χωρίς αμφιβολία, αποτελεί μία «υπερτροφή», ένα superfood για το δέρμα σου! Πράγματι, εάν το ελαιόλαδο είναι «υγρός χρυσός», ειλικρινά πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο εκχύλισμα φύλλου ελιάς είναι πλατίνα!

Μελετήσαμε τα ευρήματα μίας πρόσφατης έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και τον επιστημονικό διευθυντή, Νικόλαο Θωμαΐδη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στην έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σύγκριση των βιοδραστικών ενώσεων μεταξύ διαφορετικών ποικιλιών ελιάς. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας, η ποικιλία ελιάς με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες-συμπεριλαμβανομένων της ελευρωπαΐνης και ελαιασίνης- ονομάζεται Κολοβή και ευδοκιμεί στο νησί της Λέσβου.

Δεν ήταν όμως αρκετό για εμάς να αξιοποιήσουμε απλώς τα αποτελέσματα της έρευνας, χρησιμοποιώντας φύλλο ελιάς της Κολοβής ποικιλίας της Λέσβου. Θέλαμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω. Πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω αναλύσεις από την ομάδα του Καθηγητή Νικόλαου Θωμαΐδη και όλα τα αποτελέσματα της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν από μία ομάδα χημικών αναλυτών και χημικών μηχανικών που συνεργάζονται στενά με το τμήμα χημικών μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στόχος μας ήταν να αναπτύξουμε ένα εκχύλισμα που να περιέχει τη μέγιστη ποσότητα ελευρωπαΐνης και ελαιασίνης, ενώ παράλληλα παράγεται με βιώσιμο τρόπο.

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Το εκχύλισμα φύλλου ελιάς που χρησιμοποιούμε, είναι πιθανότατα το καλύτερο εκχύλισμα φύλλου ελιάς στον κόσμο!

Συνοπτικά, το εκχύλισμα φύλλου ελιάς της Young Carpo είναι ένα καταπληκτικό συστατικό. Ενυδατώνει, αποτοξινώνει και καταπραΰνει το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και λαμπερό.

*Οργανικής καλλιέργειας. Ποικιλία Κολοβή.

ΜΑΣΤΙΧΑ

Ενδημική στο ελληνικό νησί της Χίου, η μαστίχα είναι μια φυτική ρητίνη σε σχήμα δακρύων, γνωστή για τις στυπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές της ιδιότητες. Συχνά αναφέρεται ως «δάκρυα της Χίου». Τι απίθανο όνομα για ένα φυσικό συστατικό!

Φαντάζει λίγο εξωπραγματικό ότι ένα δέντρο που απαντάται μόνο σε ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί, παράγει μια ρητίνη με τέτοιες καταπληκτικές ιδιότητες τόσο για την υγεία μας, όσο και για το δέρμα μας. Βοτανολόγοι από όλο τον κόσμο έχουν προσπαθήσει να αναπαράγουν το μαστιχόδεντρο εκτός Χίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η ικανότητα της μαστίχας να ελέγχει την έκκριση σμήγματος, μειώνοντας έτσι τη λιπαρότητα και τις εξάρσεις, την καθιστά εξαιρετικό συστατικό για ευαίσθητο, λιπαρό και επιρρεπές σε ακμή δέρμα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το υπέροχο, φυσικό συστατικό αποτελεί έναν τόσο ισχυρό σύμμαχο έναντι στην καταπολέμηση της λιπαρότητας και της γυαλάδας,  βελτιώνοντας τις ατέλειες και χαρίζοντάς σου πιο ομοιόμορφο τόνο δέρματος.

Εν συντομία, εάν ο έλεγχος της γυαλάδας και η αντιμετώπιση των πόρων είναι κάτι που σε προβληματίζει, η μαστίχα πρέπει να γίνει φίλη σου!

young-carpo-ingredients-young-carpo-masticha
young-carpo-ingredients-young-carpo-tapioka-starch

ΑΜΥΛΟ ΤΑΠΙΟΚΑΣ

Το άμυλο ταπιόκας (ή αλεύρι) λαμβάνεται από τη βρώσιμη, γλυκιά ρίζα του φυτού μανιόκα. Αυτή η πράσινη εναλλακτική λύση του ταλκ, είναι μια φυσική σκόνη, της οποίας η ικανότητα να απορροφά έλαια, μειώνοντας έτσι τη λιπαρότητα, την καθιστά ιδανική για ματ αποτέλεσμα.

Για απαλή, βελούδινη επιδερμίδα, το άμυλο ταπιόκας είναι το ιδανικό φυσικό συστατικό!

BΙΤΑΜΙΝΗ E

Είναι βέβαιο ότι γνωρίζεις τα οφέλη της βιταμίνης C και είμαστε σίγουροι ότι έχεις ακούσει για τη βιταμίνη D (ναι, η βιταμίνη του ήλιου). Εάν προχωρήσεις στο αμέσως επόμενο γράμμα στο λατινικό αλφάβητο, θα συναντήσεις άλλο ένα ισχυρό συστατικό όσον αφορά στην περιποίηση του δέρματος, τη βιταμίνη Ε.

Η βιταμίνη Ε, που την βρίσκουμε φυσικά σε πολλά τρόφιμα, όπως τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τα αυγά και τα φυτικά έλαια, είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που είναι ταυτόχρονα superfood για την υγεία μας, αλλά και superfood για το δέρμα μας.

Το δέρμα σου χρειάζεται βιταμίνη Ε για να αμυνθεί έναντι των περιβαλλοντικών εχθρών, όπως οι τοξίνες, η σκόνη, η ρύπανση, ο καπνός κ.λπ. Με άλλα λόγια, το δέρμα σου χρειάζεται έναν αξιόπιστο και ισχυρό σύμμαχο στον αγώνα του ενάντια στις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες. Τον αγώνα αυτόν συνδράμει η βιταμίνη Ε με τις εξαιρετικές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Απομακρύνοντας τις ακαθαρσίες και τους ρύπους, η βιταμίνη Ε βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής, καταπραΰνοντας το ερεθισμένο δέρμα.

Εάν θέλεις ένα πιο απαλό, φωτεινό, φρέσκο  και λαμπερό δέρμα, η βιταμίνη Ε, δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ!

young-carpo-ingredients-vitamin-e

PRIMER ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΟΡΩΝ & ΜΑΤ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ GOT YOU COVERED

Φύλλο ελιάς* & Μαστίχα
Όλοι οι τύποι δέρματος
Ιδανική για λιπαρό δέρμα, με τάση για ατέλειες
*Οργανικής καλλιέργειας

31.00

50 ml / 1.69 fl.oz