ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

SEAS THE DAY Ενυδατική κρέμα προσώπου

OLIVE LEAF EXTRACT FROM LESVOS*

Ως Έλληνες, όλοι γνωρίζουμε τις καταπληκτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου, τόσο για το δέρμα όσο και για την υγεία μας. Δεν είναι τυχαίο ότι αποκαλούμε το ελαιόλαδο “υγρό χρυσό”!

Αυτό που καθιστά τα προϊόντα ελιάς εξαιρετικά για την υγεία μας είναι οι «βιοδραστικές ενώσεις». Στη Young Carpo στόχος μας ήταν να ανακαλύψουμε τις ενώσεις εκείνες με τα μεγαλύτερα οφέλη για τη νεανική επιδερμίδα. Διερευνήσαμε έτσι τη χρήση εκχυλίσματος φύλλου ελιάς και όχι καρπού ελιάς. Κι αυτό γιατί το φύλλο ελιάς περιέχει σε πολύ υψηλό ποσοστό δύο εξαιρετικά ευεργετικές βιοδραστικές ενώσεις: ελευρωπαΐνη και ελαιασίνη.

Οι δύο αυτές ενώσεις έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Αποτρέπουν επίσης την οξείδωση του σμήγματος, καθιστώντας έτσι το εκχύλισμα φύλλου ελιάς κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ιδανικό για λιπαρό, με τάση για ατέλειες και επιρρεπές σε ακμή δέρμα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο εκχύλισμα δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει την αδιαμφισβήτητη επιλογή μας για όλες τις συνθέσεις μας. Είναι το «σταρ» συστατικό μας γιατί, χωρίς αμφιβολία, αποτελεί μία «υπερτροφή», ένα superfood για το δέρμα σου! Πράγματι, εάν το ελαιόλαδο είναι «υγρός χρυσός», ειλικρινά πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο εκχύλισμα φύλλου ελιάς είναι πλατίνα!

Μελετήσαμε τα ευρήματα μίας πρόσφατης έρευνας  που διεξήχθη από το Τμήμα Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και τον επιστημονικό διευθυντή, Νικόλαο Θωμαΐδη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στην έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σύγκριση των βιοδραστικών ενώσεων μεταξύ διαφορετικών ποικιλιών ελιάς. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας, η ποικιλία ελιάς με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε  πολυφαινόλες-συμπεριλαμβανομένων της ελευρωπαΐνης  και ελαιασίνης- ονομάζεται Κολοβή και ευδοκιμεί στο νησί της Λέσβου.

 

Δεν ήταν όμως αρκετό για εμάς να αξιοποιήσουμε απλώς τα αποτελέσματα της έρευνας, χρησιμοποιώντας φύλλο ελιάς της Κολοβής ποικιλίας της Λέσβου. Θέλαμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω. Πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω αναλύσεις από την ομάδα του Καθηγητή Νικόλαου Θωμαΐδη και όλα τα αποτελέσματα της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν από μία ομάδα χημικών αναλυτών και χημικών μηχανικών που συνεργάζονται στενά με το τμήμα χημικών μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στόχος μας ήταν να αναπτύξουμε ένα εκχύλισμα που να περιέχει τη μέγιστη ποσότητα ελευρωπαΐνης και ελαιασίνης, ενώ παράλληλα παράγεται με βιώσιμο τρόπο.

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Το εκχύλισμα φύλλου ελιάς που χρησιμοποιούμε, είναι πιθανότατα το καλύτερο εκχύλισμα  φύλλου ελιάς στον κόσμο!

Συνοπτικά, το εκχύλισμα φύλλου ελιάς της Young Carpo είναι ένα καταπληκτικό συστατικό. Ενυδατώνει, αποτοξινώνει και καταπραΰνει το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και λαμπερό.

*Οργανικής καλλιέργειας. Ποικιλία Κολοβή.

ΦΛΟΙΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΕΥΚΟΥ

Το μεσογειακό πεύκο ευδοκιμεί σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, δηλαδή σε περιοχές με ισχυρούς ανέμους και τοποθεσίες πολύ ηλιόλουστες και ζεστές, κατά μήκος της παράκτιας Ελλάδας και της Μεσογείου. Προκειμένου να επιβιώσει υπό αυτές τις σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες, το μεσογειακό πεύκο έχει αναπτύξει στον φλοιό του ουσίες που προστατεύουν το δέντρο από περιβαλλοντικούς εχθρούς. Δεν είναι απίθανο που ένα δέντρο αναπτύσσει τέτοιους μηχανισμούς άμυνας;

Οι ίδιες ισχυρές ουσίες του φλοιού που προστατεύουν το δέντρο από το περιβάλλον, είναι αυτές που καθιστούν τον φλοιό μεσογειακού πεύκου ένα εξαιρετικά  ισχυρό, πολυλειτουργικό φυσικό συστατικό, ιδανικό για τη διατήρηση ενός υγιούς, νεανικού δέρματος.

Ένα υπέροχο συστατικό κατά της ρύπανσης που προστατεύει το δέρμα σου από την έκθεση σε τοξίνες και ρύπους, ο μεσογειακός φλοιός πεύκου μειώνει επίσης τη φλεγμονή που έπεται της έκθεσης σε υπεριώδη ακτινοβολία και ερεθιστικές ουσίες, καταπραΰνοντας και ανακουφίζοντας το δέρμα σου.

Αποτελεί ιδανικό συστατικό για δέρματα επιρρεπή στην ακμή, καθώς ρυθμίζει την ποσότητα παραγόμενου σμήγματος (ο κύριος ένοχος για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει το λιπαρό δέρμα), με αποτέλεσμα την ορατή μείωση της ακμής.

Το εκχύλισμα φλοιού μεσογειακού πεύκου αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα σου από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Με απλά λόγια, οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει, βοηθούν το δέρμα σου να παράγει υγιή κύτταρα πιο γρήγορα. Και όλοι γνωρίζουμε ότι τα νέα κύτταρα συμβάλλουν στο να είναι, αλλά και να φαίνεται,  νεανικότερη η επιδερμίδα.

young-carpo-ingredients-mediterranean-pine-bark
young-carpo-ingredients-young-carpo-grape-seed-oil

ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΥΚΟΥΤΣΕΛΑΙΟ*

Το σταφυλοκουκουτσέλαιο αποτελεί  υποπροϊόν της οινοποίησης. Παράγεται από την έκθλιψη των κουκουτσιών των σταφυλιών μετά την παραγωγή κρασιού.

Εάν είσαι μεταξύ εκείνων που πιστεύουν  ότι τα έλαια δεν είναι κατάλληλα για δέρματα με τάση για ατέλειες και ακμή, έχουμε φανταστικά νέα! Το σταφυλοκουκουτσέλαιο είναι μη φαγεσωρογόνο, με άλλα λόγια, ενυδατώνει το δέρμα χωρίς να φράζει τους πόρους ή να αφήνει λιπαρά κατάλοιπα. Επίσης, λόγω του λινολεϊκού οξέος που περιέχει, το σταφυλοκουκουτσέλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της εκδήλωσης εστιών φλεγμονής. Το λινολεϊκό  οξύ και η βιταμίνη Ε – άλλο ένα ενεργό συστατικό αυτού του ελαίου, γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες – αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο, ειδικά εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή δέρμα επιρρεπές σε ατέλειες.

Με λίγα λόγια, το σταφυλοκουκουτσέλαιο είναι ένα ελαφρύ έλαιο που απορροφάται γρήγορα και το οποίο ενυδατώνει, θρέφει και καταπραΰνει το δέρμα σου, αφήνοντάς το απαλό και ελαστικό.

*Οργανικής καλλιέργειας

ΖΕΛΕ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ*

Hello aloe!

Αλόη η γνησία (aloe vera) ή αλλιώς φαρμακευτική αλόη. Πες hello στο ζελέ της αλόης βέρα, αυτό το θαυμάσιο διαφανές υγρό που μοιάζει με γέλη και το οποίο το βρίσκουμε στο εσωτερικό μέρος του φύλλου του φυτού της αλόης. Δεδομένου ότι η γέλη αλόης περιέχει περισσότερο από 96% νερό, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το συγκεκριμένο φυτό είναι από μόνο του ένα φυσικό ενυδατικό συστατικό.

Η υψηλή περιεκτικότητα της αλόης σε νερό, σε συνδυασμό με την ελαφριά της υφή, καθιστά την αλόη βέρα ένα εξαιρετικό ενυδατικό συστατικό όχι μόνο για ξηρά και ευαίσθητα δέρματα αλλά και για λιπαρά δέρματα, με τάση για ατέλειες και ακμή.

Τέλος, το θρεπτικό αυτό συστατικό διαθέτει καταπραϋντικές ιδιότητες που μειώνουν τον ερεθισμό του δέρματος και τις φλεγμονές, όπως η ακμή και το έκζεμα.

ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΡΙΤΕ

Η ένταξη αυτού του μη λιπαρού φυτικού βουτύρου στην καθημερινή σου ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, κάνει θαύματα, τόσο για ξηρές, όσο και για λιπαρές επιδερμίδες!

Το βούτυρο καριτέ προέρχεται από τους σπόρους του καρπού του δέντρου Shea (Karite). Πλούσιο σε ακόρεστα λίπη, απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνες Ε και D, φυτοστερόλες και προβιταμίνη Α, το βούτυρο καριτέ δεν είναι μόνο ένα απαράμιλλο ενυδατικό συστατικό, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και το ιδανικό συστατικό για καταπράυνση της επιδερμίδας από τις φλεγμονές και ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος.

Οι μοναδικές θρεπτικές ιδιότητες του βουτύρου καριτέ το καθιστούν αδιαμφισβήτητα ένα καταπληκτικό superfood για το δέρμα σου.

ΠΡΟΒΙΤΑΜΙΝΗ B5

Γνωστή ως Πανθενόλη, η Προβιταμίνη Β5 είναι μέλος της ισχυρής οικογένειας βιταμινών συμπλέγματος Β. Με απλά λόγια, όταν εφαρμόζεις ένα προϊόν που περιέχει Προβιταμίνη B5 στο δέρμα σου, η προβιταμίνη μετατρέπεται σε βιταμίνη B5.

Η προβιταμίνη Β5 είναι ένα εξαιρετικό θρεπτικό συστατικό περιποίησης δέρματος, το οποίο όχι μόνο βοηθά το δέρμα σου να διατηρήσει τα επίπεδα ενυδάτωσής του κλειδώνοντας την υγρασία και διατηρώντας έτσι το δέρμα απαλό και ελαστικό, αλλά επίσης δρα ως ασπίδα, αποτρέποντας την ερυθρότητα, την ξηρότητα και τη φλεγμονή.

ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ SEAS THE DAY

Φύλλο ελιάς* & φλοιός μεσογειακού πεύκου
Όλοι οι τύποι δέρματος
Ιδανική για λιπαρό δέρμα, με τάση για ατέλειες
*Οργανικής καλλιέργειας

25.00

50 ml / 1.69 fl.oz