ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΥΠΟΠΤΑ/ΒΛΑΒΕΡΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Λέμε ΟΧΙ

Οι συνθέσεις της Young Carpo βασίζονται στην εξαιρετική ποιότητα των συστατικών που περιέχουν και στο πως τα συστατικά αυτά δρουν αποτελεσματικά, σε συμφωνία πάντοτε με το δέρμα σου.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όσο σημαντικό κριτήριο είναι το τι περιέχει ένα προϊόν περιποίησης δέρματος, άλλο τόσο σημαντικό είναι και το τι δεν περιέχει ένα προϊόν.

Εάν ένα συστατικό δεν είναι αρκετά θρεπτικό για το δέρμα, απλώς δεν το χρησιμοποιούμε.

Εάν ένα συστατικό εγείρει ανησυχίες για την υγεία μας, πολύ απλά, δεν θα το δεις ποτέ στα προϊόντα μας.

Η λίστα με τα ύποπτα συστατικά που δεν χρησιμοποιούμε είναι πολύ μεγάλη. Τα παρακάτω είναι οι βασικοί «ύποπτοι».

Parabensplusminus

Τα Parabens είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά σε όλα σχεδόν τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης δέρματος. Από τα σαπούνια έως τις κρέμες σώματος και τα προϊόντα μακιγιάζ. Ο ρόλος τους είναι να διατηρούν τα προϊόντα φρέσκα και να αποτρέπουν τον σχηματισμό βακτηρίων. Τα Parabens ενδέχεται να διαταράξουν τις ενδοκρινικές λειτουργίες, κάτι που σημαίνει ότι μιμούνται τα οιστρογόνα στο σώμα και ενδέχεται να προκαλέσουν ορμονικές ανισορροπίες και ενδεχομένως, ακόμη και καρκίνο του μαστού. Έτσι, εάν η λέξη “paraben” υπάρχει σε κάποιο συστατικό, όπως methylparaben, proplyparaben κ.λπ., σκέψου διπλά πριν αγοράσεις ένα τέτοιο προϊόν.

 

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα προϊόντα περιποίησης δέρματος της Young Carpo. Δεν θα βρεις πουθενά “Parabens”.

Συνθετικό άρωμαplusminus

Σχεδόν κάθε συμβατικό προϊόν περιποίησης δέρματος (ακόμη και όσα αναφέρουν ότι δεν περιέχουν άρωμα) περιέχει συνθετικά / τεχνητά αρώματα. Οι κατασκευαστές δεν υποχρεούνται να αποκαλύψουν τη σύνθεση του αρώματός τους (εμπορικό μυστικό), γι’ αυτό και συνήθως αυτό που βλέπουμε είναι “Fragrance” ή “Parfum” στη λίστα συστατικών. Στην πραγματικότητα, αυτό ενδέχεται να είναι ένα κοκτέιλ καρκινογόνων, αλλεργιογόνων, και προϊόντων που ερεθίζουν το δέρμα και διαταράσσουν τις ενδοκρινικές λειτουργίες.

 

Στη Young Carpo, η επιλογή να μην χρησιμοποιήσουμε συνθετικά αρώματα ήταν συνειδητή επιλογή. Έτσι, επιλέξαμε για όλα μας τα προϊόντα, ένα χαρακτηριστικό, φυσικό άρωμα. Ένα εντυπωσιακό μείγμα αρώματος μεσογειακών εσπεριδοειδών και φρεσκοκομμένου χόρτου.

Θειικά (Sulfates)plusminus

Το Sodium Lauryl Sulfate και το Sodium Laureth Sulfate (SLS / SLES) χρησιμοποιούνται σε πληθώρα προϊόντων προσωπικής φροντίδας και περιποίησης δέρματος. Είναι επιφανειοδραστικά, δηλαδή προσελκύουν τόσο το λάδι όσο και το νερό, γι’ αυτό και είναι πολύ αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των ρύπων από το δέρμα. Είναι επίσης καλοί αφριστικοί παράγοντες, υπεύθυνοι για τη μετατροπή των υγρών σε αφρό.

 

Γιατί όμως ενώ είναι τόσο αποτελεσματικά  τα θειικά, θεωρούνται επιβλαβή; Η απάντηση είναι απλή: ακριβώς επειδή είναι τόσο αποτελεσματικά στο να απομακρύνουν το λάδι, απομακρύνουν ταυτόχρονα και το φυσικό σμήγμα του δέρματος, ξηραίνοντάς το και δίνοντάς μας την αίσθηση ότι «τραβάει», ότι δεν είναι καλά ενυδατωμένο.

 

Τα θειικά μπορούν επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό και ερυθρότητα στο δέρμα ή ακόμη και αλλεργίες.

 

Εν συντομία, τα θειικά είναι πιθανά ερεθιστικά, επομένως τα αντικαταστήσαμε με φυσικά συστατικά που κάνουν τη δουλειά εξίσου καλά χωρίς να ερεθίζουν το δέρμα σου.

Φθαλικοί εστέρες (Phthalates)plusminus

Οι φθαλικοί εστέρες είναι μία οικογένεια χημικών ενώσεων που χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή PVC ή βινυλίου. Χρησιμοποιούνται επίσης ως διαλύτες ή στερεωτικά.

 

Άχρωμοι και άοσμοι, βρίσκονται σε εκατοντάδες προϊόντα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Από αρώματα, βερνίκια νυχιών, σαπούνι, σαμπουάν και ενυδατικές κρέμες έως καθαριστικά και τρόφιμα.

 

Παραδείγματα φθαλικών ενώσεων είναι: DBP, DEHP, DEP και άλλα. Παρά τα ασαφή ερευνητικά συμπεράσματα, οι επιστήμονες κατατάσσουν τους φθαλικούς εστέρες στους ενδοκρινείς αποδιοργανωτές ή διαταράκτες, γιατί μιμούνται τη δράση των ορμονών και μπορούν να προκαλέσουν ορμονικά και αναπαραγωγικά προβλήματα, καθώς και γενετικές ανωμαλίες.

 

Όταν η επιστήμη διατηρεί αμφιβολίες αναφορικά με τη χρήση των φθαλικών εστέρων και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία μας, να είσαι σίγουρη/ος ότι δεν θα βρεις τα συγκεκριμένα συστατικά σε καμία από τις συνθέσεις της Young Carpo.

Σιλικόνεςplusminus

Πόσο, μα πόσο αγαπάει η βιομηχανία ομορφιάς τους «κακούς»! Είτε αυτοί λέγονται parabens, είτε θειικά, κ.λπ., η λίστα των κακών γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη λεπτό προς λεπτό.

 

Η σιλικόνη, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα περιποίησης δέρματος και μακιγιάζ για να δώσει στα προϊόντα ένα απαλό, βελούδινο φινίρισμα, είναι ένας από αυτούς τους «κακούς». Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν ισχυρισμούς όπως φράξιμο των πόρων, πρόκληση ακμής κ.λ.π., στη Young Carpo έχουμε αποκλείσει τη σιλικόνη από τις προϊοντικές μας συνθέσεις. Γνωρίζουμε ότι η σιλικόνη είναι ιδανική για προϊόντα όπως το primer λόγω της βελούδινης αίσθησης που αφήνει, αλλά προτιμάμε να χρησιμοποιούμε φυσικά συστατικά, όπως Μαστίχα Χίου, η οποία έχει τις ίδιες ιδιότητες με τη σιλικόνη χωρίς να εγείρει ανησυχίες.

 

Επιπλέον, ορισμένες σιλικόνες (συνθετικές) είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον λόγω της αδυναμίας τους να βιοαποικοδομηθούν.

 

Είναι λοιπόν πολύ απλό: οι σιλικόνες δεν είναι για εμάς!

Πολυαιθυλενογλυκόλες (PEGs)plusminus

Οι πολυαιθυλενογλυκόλες (PEGs) είναι ενώσεις με βάση το πετρέλαιο, ευρέως χρησιμοποιούμενες στην περιποίηση του δέρματος ως πυκνωτικά μέσα, διαλύτες, μαλακτικά και φορείς υγρασίας.

 

Η ασφάλεια των PEGs αμφισβητήθηκε πρόσφατα λόγω της τοξικότητας ορισμένων υποπροϊόντών της (αιθυλενοξείδιο και 1,4-διοξάνη) που μπορεί να μολύνουν τις  προϊοντικές συνθέσεις.

 

Τα PEGs διευκολύνουν την απορρόφηση των ανεπιθύμητων συστατικών. Με απλά λόγια, διευκολύνουν τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες να διεισδύσουν βαθιά στο δέρμα μας.

 

Αυτό που είναι σημαντικό να συγκρατήσει κανείς είναι ότι τα PEGs είναι καλό να αποφεύγονται, ειδικά εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Μην ανησυχείς! Δεν θα τα βρεις σε κανένα από τα προϊόντα μας!

Ορυκτέλαιαplusminus

Ομοίως με άλλα αμφίβολα συστατικά που χρησιμοποιούνται στην περιποίηση δέρματος, τα ορυκτέλαια έχουν προκαλέσει πολλά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια χρήσης τους. Οι ισχυρισμοί κυμαίνονται από την πρόκληση φραξίματος των πόρων και την ακμή έως την ξηρότητα του δέρματος και την παρεμπόδιση απορρόφησης.

 

Τα ορυκτέλαια είναι αποφρακτικά, δηλαδή σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από το δέρμα σου για να κλειδώσουν την υγρασία και να μειώσουν τη διαδερμική απώλεια νερού.

Όμως, εκτός από την πρόληψη της απώλειας νερού, τα ορυκτέλαια δεν κάνουν στην ουσία τίποτα για να θρέψουν το δέρμα σου, καθώς δεν περιέχουν θρεπτικά συστατικά.

 

Επιπλέον, είναι παράγωγα πετρελαίου και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό για το περιβάλλον!

 

Στη Young Carpo, χρησιμοποιούμε φυσικά συστατικά που περιέχουν πληθώρα θρεπτικών στοιχείων ώστε να διασφαλίσουμε ότι το δέρμα σου παραμένει υγιές και χωρίς σημάδια και κηλίδες. Σε τελική ανάλυση, το motto μας είναι “Food for your skin”, έτσι δεν είναι;

Φορμαλδεΰδηplusminus

Η φορμαλδεΰδη χρησιμοποιείται εκτενώς από τη βιομηχανία ομορφιάς ως συντηρητικό. Προστατεύει τα προϊόντα από την αλλοίωση, αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και παρατείνει τη διάρκεια ζωής.

 

Έχει συνδεθεί με το άσθμα και τη νευροτοξικότητα και πιστεύεται ότι είναι καρκινογόνο και ερεθιστικό για το δέρμα. Ωστόσο, τα συμπεράσματα των ερευνών παραμένουν ασαφή σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που ενέχει η χρήση φορμαλδεΰδης στα προϊόντα περιποίησης δέρματος.

 

Όποτε υπάρχουν αμφιβολίες αναφορικά με τη χρήση ενός συστατικού σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, η επιλογή για εμάς είναι μονόδρομος. Δεν χρησιμοποιούμε το εν λόγω συστατικό.

 

Η Young Carpo είναι μάρκα χωρίς φορμαλδεΰδη!

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (GMOs)plusminus

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί. Η ονομασία από μόνη της αρκεί για να σε κάνει να τρομάξεις!

 

Οι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ) είναι φυτά και άλλοι ζωντανοί οργανισμοί, όπως βακτήρια, ιοί, παράσιτα και μύκητες που προέρχονται από τεχνικές μοριακής βιοτεχνολογίας που μεταβάλλουν τη γενετική τους ώστε να τροποποιήσουν τα χαρακτηριστικά τους.

 

Το πρόβλημα με τους ΓΤΟ στην περιποίηση του δέρματος είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες που να μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε εάν ή/και πώς μπορεί να επηρεάσουν την υγεία μας.

 

Και αν υπάρχει αμφιβολία, η απάντηση είναι απλή. Δεν θα τα βρεις σε κανένα προϊόν της  Young Carpo.

Αιθανολαμίνεςplusminus

Οι αιθανολαμίνες είναι επιφανειοδραστικά. Βοηθούν στην απομάκρυνση της βρωμιάς και του σμήγματος από το δέρμα διαλύοντας το λίπος. Συνήθως αναφέρονται ως “MEA, DEA & TEA”, συντομογραφίες για μονοαιθανολαμίνη, διαιθανολαμίνη και τριαιθανολαμίνη.

 

Χωρίς να έχουν καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι τοξικές, ύποπτες για ερεθισμούς του δέρματος, καθώς και αλλεργίες.

 

Μόνο και μόνο η υποψία, αρκεί για να μην εξετάσει καν το ενδεχόμενο η Young Carpo να συμπεριλάβει στα προϊόντα της το συγκεκριμένο συστατικό.

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΑΦΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΜΑΤΙΩΝ crystal clear

Φύλλο ελιάς* & Τσάι του βουνού*
Όλοι οι τύποι δέρματος
Ιδανικό για λιπαρό δέρμα, με τάση για ατέλειες
*Οργανικής καλλιέργειας

19.00

150 ml / 5.07 fl.oz

ΘΡΕΨΗ

ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ seas the day

Φύλλο ελιάς* & φλοιός μεσογειακού πεύκου
Όλοι οι τύποι δέρματος
Ιδανική για λιπαρό δέρμα, με τάση για ατέλειες
*Οργανικής καλλιέργειας

25.00

50 ml / 1.69 fl.oz

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

ΚΡΕΜΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ & ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ better together

Φύλλο ελιάς* & Σταφυλοκουκουτσέλαιο*
Όλοι οι τύποι δέρματος
Ιδανική για λιπαρό δέρμα, με τάση για ατέλειες
*Οργανικής καλλιέργειας

22.00

50 ml / 1.69 fl.oz

ΑΠΟΛΑΥΣΗ

PRIMER ΜΕΙΩΣΗΣ ΠΟΡΩΝ & ματ αποτελεσμα got you covered

Φύλλο ελιάς* & Μαστίχα
Όλοι οι τύποι δέρματος
Ιδανική για λιπαρό δέρμα, με τάση για ατέλειες
*Οργανικής καλλιέργειας

31.00

50 ml / 1.69 fl.oz